KYB - tlmiče, ktoré zaručia vysoký výkon a bezpečnosť

KYB - tlmiče, ktoré zaručia vysoký výkon a bezpečnosť

|

KYB je najväčším výrobcom hydrauliky v Japonsku a jeden z najväčších dodávateľov originálneho vybavenia (OE) tlmičov pérovania výrobcom vozidiel. Okrem produktov pre štandardné vozidlá, v ponuke nechýbajú ani športové tlmiče.

KYB je najväčším výrobcom hydrauliky v Japonsku a jeden z najväčších dodávateľov originálneho vybavenia (OE) tlmičov pérovania výrobcom vozidiel. Dodáva ich priamo na montážne linky automobiliek, ale aj na aftermarket. V závodoch po celom svete sa každý týžden vyrobí viac ako 1 milión tlmičov, a to vrátane závodu Gifu, ktorý je najväčším závodom na výrobu tlmičov na svete.

Jej hlavné európske zastúpenie sídli v nemeckom Düsseldorfe. Výrobné priestory má KYB Corporation aj v Českej republike, konkrétne v Pardubiciach - Starých Číviciach (od decembra 2006). V pobočke KYB Manufacturing Czech s.r.o. sa vyrábajú všetky tlmiče pre približne 350 000 vozidiel, ktoré opúšťajú kolínsku továreň koncernu TPCA (Toyota Peugeot Citroen); ďalej sa na ich kvalitu spolieha aj maďarská pobočka Suzuki, závody Renault vo Francúzsku a v Slovinsku a tiež Nissan vo Veľkej Británii.

V súčasnosti tvoria základ KYB produkcie z nadpolovičnej väčšiny výrobky určené pre automobilový priemysel. Sú to hlavne tlmiče, pružiny, rôzne hydraulické komponenty a i. KAYABA je dodávateľom do prvovýroby väčšiny ázijských automobiliek: medzi jej zákazníkov patria Daihatsu, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan a tiež najväčší súčasný svetový výrobca áut – Toyota. V Japonsku používa tlmiče KYB každý druhý automobil. Okrem ázijských vozidiel nájdeme tie isté výrobky u ďalších renomovaných značiek ako napr. Alfa Romeo, Audi, Citroën, Fiat, Renault, Lancia alebo Volkswagen.

V ponuke KYB nechýbajú ani tlmiče pre vodičov, ktorí preferujú športovú jazdu. Vysoký výkon zároveň s maximálnou bezpečnosťou zaručujú tlmiče rady ULTRA SR a AGX.

Športové tlmiče ULTRA SR

V prípade výrobkov s označením ULTRA SR ide o jednorúrkové vysokotlakové plynokvapalinové tlmiče pérovania, plynové vzpery MacPherson a plynové vložky vzpier. Rad cieli na náročných vodičov, ktorí si chcú vychutnať športovú jazdu bez obmedzenia, s maximálnym kontaktom kolies s vozovkou a dokonalou stabilitou vozidla. Najmä pri použití nízkoprofilových pneumatík sa prejaví ich vysoká účinnosť a prvotriedny výkon.

 

Športové tlmiče AGX

Dvojrúrkové plynokvpalinové športové tlmiče s regulovateľnou tlmiacou silou, plynové vzpery MacPherson a plynové vložky týchto vzpier sú to najlepšie, čo koncern KAYABA môže ponúknuť majiteľom dlhého radu vozidiel. Umožňujú štvor- alebo osemstupňovú ručnú reguláciu intenzity tlmenia, a to presne podľa individuálnych požiadaviek vodiča. To všetko veľmi ľahko a rýchlo, bez akejkoľvek nutnosti zdvíhať vozidlo a používať špeciálne náradie. Vylepšený spätný ventil zamedzuje peneniu, ktoré vzniká miešaním oleja a plynu. Viacbrité samotesniace uzávery chránia pred únikom oleja dovnútra valce, piesty a lišty zo spekaného kovu a bezšvíkové valce a vložky výrazne predlžujú prevádzkovú dobu i životnosť. Rovnako ako tvrdo chrómovaná piestnica. Najdôležitejší je systém viacstupňových ventilov, ktorý tlmičom umožňujú zvoliť tú správnu intenzitu tlmenia v závislosti od typu povrchu a rýchlosti jazdy.

 

Rad EXCEL G - je to rad dvojtrubicových tlmičov, plynových vzpier MacPherson a plynových vložiek vzpier, ktoré svojimi parametrami plne zodpovedajú originálnym výrobkom. Ich súčasťou je dvojitá sústava patentovaných trojstupňových ventilov, ktoré značným spôsobom eliminujú nežiaduci vznik vzduchových bubliniek (aeráciu alebo prevzdušňovanie).

PREMIUM - kvapalinové tlmiče pérovania, ktoré sľubujú bezpečnú jazdu a prvotriedny komfort. V rade označenej ako PREMIUM nájdete olejové tlmiče, olejové vzpery MacPherson a olejové vložky vzpier. Ich jednotlivé diely tvorí dvojitá sústava trojstupňových ventilov s viacbritým olejovým tesnením a tvrdochromovaná piestnica s teflónovou priechodkou.

GAS A JUST - sú vysokotlakové plynokapalinové jednoplášťové tlmiče pérovania, ktoré oproti dvojtrubicovým tlmičom poskytujú zvýšenú funkciu tlmenia, a to o viac ako 30 %. Jeho súčasťou je plávajúci piest, ktorý perfektne oddeľuje olej a dusík, stlačený pod vysokým tlakom a rovnako ako jednotrubková konštrukcia účinne zabraňuje peneniu. Spoľahlivosť a dlhá životnosť tlmičov série GAS A JUST je zvýšená pomocou bezšvíkových upevňujúcich prvkov (puzdra a držiaky). Tesnenie piestu z fenolovej hmoty dokonale chráni plochu, kde sa stretáva piest s valcom a udržuje tak vysokú stabilitu požadovaných vlastností.

 

Montážna sada horného uloženia (MOUNTING KIT SUSPENSION)

Montážne sady horného uloženia tlmičov dodávané spoločnosťou KAYABA spĺňajú tie najprísnejšie štandardy rovnako ako OE komponenty určené na prvovýrobu, pretože aj v tomto prípade sa japonský producent riadi smernicami normy ISO 9001.

Tieto sady slúžia k podstatne lepšiemu spojeniu tlmiča s karosériou. Predlžujú nielen bezporuchovú životnosť samotného tlmiča, ale aj ostatných dielov záveru kolesa, vrátane pneumatík. S vozidlami, na ktorých je táto sada namontovaná, disponujú predvídateľnosťou správania, skvelým jazdným komfortom a špičkovou ovládateľnosťou a vysokou bezpečnosťou.

 

Ochranná súprava proti prachu (PROTECTION KIT)

Obsahuje dvojdielnu sadu manžiet a dorazov vo vysokej kvalite. Výrobok je plnohodnotnou náhradou súčiastok používaných pri prvovýrobe. PROTECTION KIT predĺži trvanlivosť tlmiča, pretože ho chráni (a tiež miesta v jeho blízkosti) pred vlhkosťou aj prachom, zabraňuje predčasnému úniku oleja i zotrvaniu tlmiča v krajnej stlačenej polohe. Manžety a dorazy sú výborným prostriedkom, vďaka ktorému sa povrch piestnej tyče a jej tesnenia nachádzajú v ideálnom prostredí bez negatívnych vplyvov vonkajších činiteľov (napr. prach, vlhkosť, soľ, námraza). Výsledkom je vysoký jazdný komfort a ovládateľnosť vozidla.

Ochranná súprava proti prachu PROTECTION KIT obsahuje prachovky a dorazy tlmičov KYB.