Nová zimná pneumatika VanContact™ Winter - úsporná a bezpečná

Nová zimná pneumatika VanContact™ Winter - úsporná a bezpečná

|

S príchodom chladného počasia spoločnosť Continental predstavuje novú zimnú pneumatiku VanContact Winter pre ľahké nákladné autá a dodávky. Tieto pneumatiky ponúkajú špičkové bezpečnostné vlastnosti pri jazde na zasnežených a zľadovatených povrchoch a tiež presný handling na snehu aj za mokra. Okrem toho ponúkajú aj výrazne lepšiu účinnosť paliva.

VanContact Winter

Vyššia hospodárnosť v porovnaní s pneumatikou VancoWinter 2 ocenia nielen zákazníci v komerčnom sektore, ale aj súkromní užívatelia, ktorí svoje dodávky vybavujú novými pneumatikami. V porovnaní s predchádzajúcim modelom bol valivý odpor znížený o podstatných 15 percent. Prispela k tomu pokročilá zmes siliky znižujúca deformáciu pneumatiky pri styku s kontaktnou plochou, čím sa znižuje strata energie, ako aj celkovo zdokonalený dizajn.


Vďaka dezénové zmesi a optimalizovaným lamelám ponúka pneumatika VanContact Winter o 5% kratšiu brzdnú dráhu na snehu a o 9% kratšiu brzdnú dráhu na mokrej vozovke. Sínusové lamely v stredovej časti dezénu a prerušovaná štruktúra lamiel v ramenných blokoch výrazne zvyšujú počet záberových hrán v pozdĺžnom smere. "Cik-cak" obvodové drážky a rovnomerné usporiadané snehové vrecká na ramenných blokoch zvyšujú stlačenie snehu v drážkach a zlepšujú záberové vlastnosti.


Nová zimná pneumatika VanContact Winter je teraz k dispozícii v 12 rozmeroch a v budúcom roku sa plánuje ďalšie rozšírenie tohto produktového radu.