Shell uzavrel inovatívne partnerstvo so Scuderia Ferrari

Shell uzavrel inovatívne partnerstvo so Scuderia Ferrari

|

Shell sa stal "Inovatívnym Partnerom Scuderia Ferrari" na nasledujúcich päť rokov ako súčasť novej dohody a to nielen v časti Formuly 1, ale v celej rade rôznych projektov .

Shell a Scuderia Ferrari budú spolupracovať spolu viac než kedykoľvek predtým.

Táto spolupráca predstavuje významnú kapitolu v partnerstve, ktoré siaha až do roku 1930.

 

Shell bude aj naďalej poskytovať Scuderia Ferrari  jeho výkonné palivá a mazivá : Shell V-Power pretekárske palivo a Shell Helix Ultra na mieru zhotovený motorový olej. Okrem toho je  Shell odhodlaný  pokračovať a vyhradiť aspoň 21,000 ľudských hodín  a 50 technických pracovníkov na plný úväzok do inovačného partnerstva každý rok.

Cieľom Shellu je pomôcť Ferrari  získať majstrovský titul v pohári konštruktérov“ uviedol riaditeľ  John Abbot. „Samozrejme, olej a palivo sú práve  dve zložky z množstva častí, ktoré potrebujú pracovať spolu v symbióze  a preťať cieľovú pásku ako prví, povedané obrazne. Naše partnerstvo s úspešným tímom nám pomáha priniesť úspech nielen Ferrari, ale taktiež možnosť vyvíjať ešte lepšie palivá a mazivá pre milióny zákazníkov“.

Istvan Kapitany, výkonný viceprezident, Shell Retail, súhlasil. "Shell pomohol  Scuderii Ferrari dosiahnuť  najväčší úspech v histórii tohto športu, a za to sme veľmi hrdí," povedal. Formula 1 je najväčšia súťaž, kde sme schopní rozvíjať palivá a motorové oleje, ktoré by mali dať Scuderii Ferrari konkurenčnú výhodu.

Šéf tímu Ferrari  Maurizio Arrivabene tiež uvítal novú dohodu, uviedol: "Podpis tejto zmluvy je ďalším krokom na ceste k stabilite, a my sme radi, že budeme pracovať so Shellom na rozšírenej báze. Už v tejto sezóne, prácu, ktorú robíme  prispela k našim víťazstvám v Malajzii a Maďarsku, čo je jasným dôkazom nielen profesionálneho nasadenia, ale je tiež dôsledkom veľkého partnerstva . "

Shell partnerstvo s Ferrari sa vzťahuje na  Formulu 1, taktiež poskytne palivá a mazivá do Ferrari GT tímov vstupujúcich do FIA World Endurance Championship a Le Mans 24 hodín.

V súlade s touto dohodou  v duchu inovácie, Ferrari bude  podporovať celosvetový program, Eco-marathon Shell do budúcnosti a členovia úspešných tímov budú mať šancu absolvovať štvortýždňové stáže v meste Maranello.