Program E-Start ponúka rôzne možnosti opráv

Program E-Start ponúka rôzne možnosti opráv

|

Nová značka od známeho výrobcu s dlhou tradíciou v oblasti OE prináša profesionálnym mechanikom rýchle a spoľahlivé riešenia na trh s náhradnými dielmi pre hybridné vozidlá.

Sortiment E-Start™ od spoločnosti Gates mechanikom výrazne uľahčuje identifikáciu kvalitných a správnych napínacích remeňov OE, napínačov a súprav pre konkrétne hybridné vozidlá. Zároveň pomáha skracovať prestoje vozidiel v autodielňach, čím zvyšuje mieru zákazníckej spokojnosti.

Na úrovni distribúcie prináša systém E-Start veľké výhody v podobe menšieho počtu opakovaných návratov a zvyšuje budúci predajný potenciál. Účasť spoločnosti Gates na výskume a dizajne hybridných vozidiel je dobre zdokumentovaná. Výrobcovia pohonných systémov v spolupráci s väčšinou výrobcov vozidiel pomáhajú pri vývoji elektromechanického pohonu (EMD) predovšetkým pre hybridné vozidlá vybavené štartovacím pásovým generátorom (BSG). Systém BSG počas státia vypína motor a zohráva tak kľúčovú úlohu pri úspore paliva a znižovaní emisií.

Okrem opätovného naštartovania motora rekuperuje energiu aj počas brzdenia, čím šetrí energiu v batérii vozidla. Prax potvrdzuje, že systémy EMD od Gates patria medzi najtichšie zastavovacie systémy na trhu. EMD je pôvodné pomenovanie značky Gates pre skupinu hybridných dielov.

E-Start uspel v EMD ako prémiová značka. Existuje 29 remeňov E-Start Micro-V®. Nahradili remene Micro-V Stop & Start, ktoré boli katalogizované podľa čísiel súčiastok EMD. K dispozícii je tiež počiatočných 12 súprav remeňov E-Start Micro-V. Patrí medzi ne špeciálny remeň E-Start na každé použitie, vhodný vysoko technicky rozvinutý napínač E-Start potrebný na vykonanie kompletnej generálnej opravy systému pohonu.

Pre každé hybridné vozidlo je nevyhnutné správne identifikovať a namontovať ten správny remeň a napínač, pretože prevádzkové napätie vo vnútri BSG vysoko prevyšuje napätie zistené v štandardných systémoch pohonu pásov. Remene E-Start sú vyrobené zo zmesí EPDM s aramidovými šnúrami. Pevnosť a životnosť každého takéhoto remeňa musí byť totiž oveľa vyššia ako životnosť štandardného remeňa Micro-V.

Nové obaly a objímky prispôsobujú remene a napínače rady E-Start trhu so súčiastkami pre hybridy. A čo je možno ešte dôležitejšie, zreteľne ich odlišujú od štandardných produktov radu Micro-V. Kompletný súbor marketingových materiálov E-Start poskytuje distribútorom podporu pri predaji. Tieto materiály sa zameriavajú na:

  • Pružnosť a vysoké zaťaženie remeňov
  • Kapacitu a životnosť pre viac ako 600 000 štartovaní
  • Špeciálnu zmes gumy spojenú s pokročilou technológiou adhézie
  • Vylepšený kábel z aramidových vlákien
  • Ultra tiché prevedenie pre maximálnu odolnosť proti hluku za každých podmienok

 

Spoločnosť Gates neustále reaguje na technologické zmeny. Prechod z EMD k značke E-Start, ktorá sa zaslúžila o rozvoj BSG, ukazuje, že Gates dokáže reagovať na nové požiadavky mechanikov v čase, kedy na trh s náhradnými dielmi vstupuje čoraz viac hybridov. Spoločnosť Gates tiež pomáha lepšie prispôsobovať remene a ďalšie sady súčiastok potrebám opráv hybridných vozidiel.