Ložiskové diely BTA

Ložiskové diely BTA

|

BTA je komplexný výrobca ložiskových dielov používaných v automobilovom priemysle. Jadrom ponuky sú súpravy na opravu ložísk kolies a kompozitné náboje ponúkané pre väčšinu osobných a nákladných automobilov

BTA ponúka kompletné súpravy na opravu s komponentmi potrebnými na výmenu ložísk a kompletné náboje s ložiskami. Rovnako ponúka náboje a ložiská kolies pre nákladné autá a návesy.  Dôležitou skupinou produktov sú taktiež kladky a napínače klinových remeňov, ponúkané pre väčšinu modelov osobných a nákladných automobilov.  Všetky diely spĺňajú vysoké štandardy kvality vďaka použitiu vhodných materiálov a viacstupňovej kontrole kvality.

Kvalita zaručená prísnym testovaním

Kvalita ložísk a nábojov BTA je zaručená predovšetkým vysokou kvalitou materiálov, z ktorých sú vyrobené. Procesy kontroly kvality používané v nasledujúcich výrobných fázach a počas testovania hotových výrobkov majú obrovský vplyv na vyššie uvedené aspekty kvality. Z toho dôvodu sú všetky výroby ložísk BTA prísne kontrolované. Toho dôkazom je nízka reklamovanosť ložísk BTA, a to iba 0,1 %.

Na skúšku materiálov sa využívajú špičkové stroje umožňujúce dokonalú prípravu vzorky na skúšku. Patria medzi nich: rezacie, brúsiace a leštiace stroje. Tvrdosť je zisťovaná pomocou testu mikrotvrdosti.

Funkčné testy sa vykonávajú v mnohých fázach. Prvou fázou skúšok je kontrola odolnosti jednotlivých ložiskových prvkov (obežné dráhy, guličky) voči rôznym teplotám a testovanie vplyvu vonkajších podmienok na tieto prvky (soľná komora). Ďalším krokom je overenie úrovne vibrácií ložiska a hladiny hluku. Okrem toho sú testované všetky prvky nevyhnutné pre správnu funkciu ložísk, vrátane: mazív, gumových tesnení atď. V nesposlednom rade vás chceme informovat o rozšírení ponuky produktov BTA o skupinu remenica na kľukový hriadeľ

Ďalšie skupiny produktov z ponuky BTA

Sady nábojov kolies

Náboje s integrovanými ložiskami sú súčasťou vozidla, v ktorom ložisko najčastejšie brzdí, ale vo väčšine moderných konštrukcií nie je možné vymeniť iba ložisko, pretože je integrované v náboji. Ďalšími problémami môžu byť nesprávne fungujúce senzory alebo mechanické poškodenie náboja, ale tie sa stávajú oveľa menej často.

Remenice a napínače

Remenice a napínače BTA sú širokým sortimentom produktov vrátane remeníc klinových a drážkových  remeňov všetkých veľkostí, ako aj napínačov klinových a viac klinových remeňov. Remenice sa používajú ako krížové odkazy na originálne remenice alebo ako náhradné diely pre napínače. Všetky kladky BTA sú vyrobené iba z materiálov najvyššej kvality a vyrobené na základe špičkových japonských ložísk vyrobených výrobcami vyrábajúcimi ložiská pre priemyselné a automobilové použitie. Použitie týchto ložísk a špičková kvalita spevnených plastov zaručujú dlhú životnosť a trvanlivosť kladiek. Kovové kladky sa vyrábajú lisovaním zo špeciálneho cínového kovu, ktorý je pripravený na hlboké lisovanie. To zaručuje dokonalé zopakovanie všetkých rozmerov kladky a žiadnu možnosť akýchkoľvek chýb.

Konzoly hnacieho hriadeľa

Konzoly hnacieho hriadeľa sa používajú vo vozidlách so zadným pohonom. Typickou poruchou týchto častí je porucha ložiska, ktorú je možné rozpoznať kvôli vibráciám pod podlahou vozidla. Intenzita vibrácií závisí od rýchlosti otáčania hnacieho hriadeľa. Zanedbanie týchto príznakov môže viesť k úplnému opotrebovaniu zaveseného ložiska hnacieho hriadeľa a v dôsledku toho k zastaveniu vozidla. V extrémnych prípadoch to môže viesť aj k prerušeniu hnacieho hriadeľa. BTA ponúka zavesenie hnacieho hriadeľa najvyššej kvality pre osobné automobily, terénne a úžitkové vozidlá vyrobené v Európe pre značky ako: BMW, OPEL, LAND ROVER, FORD, MERCEDES a VW group, ako aj pre IVECO, MERCEDES, MAN , Nákladné autá RVI, SCANIA a DAF;