Súčiastky do elektrických parkovacích bŕzd od Ate

Súčiastky do elektrických parkovacích bŕzd od Ate

|

Technológie motorových vozidiel sa v súčasnosti rozvíjajú rýchlejšie ako kedykoľvek predtým, pričom súčiastky sú čoraz zložitejšie. Mnoho z týchto nových objavov priamo prispieva k bezpečnosti a pohodliu vodiča, ale opravy s nimi spojené predstavujú pre autodielne často náročné a zdĺhavé úlohy.

Odborné poznatky z oblasti OE pre autodielne

Elektronicky riadené parkovacie brzdy sú iba jedným z príkladov. V mnohých vozidlách sú už štandardom a postupne nahrádzajú mechanické ručné brzdy. Elektrické parkovacie brzdy spoločnosti Continental sa inštalujú do mnohých objemových modelov VW, Audi, Škoda a Seat. Spoločnosť Continental rozširuje ponuku dodatočných služieb, aby boli opravy týchto systémov lacnejšie a rýchlejšie. Technologická spoločnosť ATE v súčasnosti pod rovnakou značkou ponúka motorček, ale aj predpripravené originálne jednotky brzdových cylindrov. To znamená, že samostatné autodielne majú dnes po prvýkrát ekonomickú alternatívu opravy systémov elektrických parkovacích bŕzd na základe odborných poznatkov OE.

Ekonomická alternatíva: motorček ako originálny náhradný diel

Motorček parkovacej brzdy je počas prevádzky vystavený veľkému zaťaženiu. Pravdepodobne preto sa pokazí skôr ako samotný brzdový strmeň. Prednedávnom museli autodielne v takom prípade vymeniť celú jednotku strmeňa.

Spoločnosť Continental však v portfóliu s náhradnými dielmi predstavuje originálny motorček. Mechanici jednoducho vymenia poškodenú súčiastku - ide o vysoko kvalitnú, úspornú a rýchlu alternatívu opravy.

Jednotka brzdového strmeňa uľahčuje opravy

Na druhej strane, pokazený brzdový strmeň zvyčajne znamená, že je potrebné vymeniť aj celý motorček. Ak vozidlo jazdí s pokazeným strmeňom, motorček sa snaží kompenzovať poruchu mimoriadne vysokým výkonom, čím sa stáva náchylným na poruchu. Nová jednotka strmeňa značky Continental uľahčí úplnú výmenu pokazených súčiastok. Keďže sú motorčeky a strmene prefabrikované, v autodielni je potrebné iba vmontovať a kalibrovať súčiastku. Tento postup šetrí čas i peniaze.

Dobré vedieť: Spoločnosť Continental ponúka brzdový strmeň nielen v štandardnej kovovej verzii. Pre vozidlá s farebnými brzdovými strmeňmi je k dispozícii prevedenie v matnej čiernej, červenej Tornádo a ultramarínovej modrej.

Všestranná podpora

Súčiastky sú čoraz zložitejšie, no spoločnosť Continental aj napriek tomu verí, že vďaka komplexným podporným službám budú autodielne a predajcovia pripravení na budúcnosť. Preto odborníci zo spoločnosti zdieľajú svoje poznatky v oblasti OE kdekoľvek je to potrebné. Na centrálnej školiacej platforme Continental, viď: morecontinental.com, je pre autodielne pripravené množstvo kurzov zameraných na základnú elektroniku, konštrukciu moderných asistenčných systémov, údržbu a diagnostiku brzdového systému vrátane objektovo orientovaného e-learningového programu pripraveného špeciálne pre elektrické parkovacie brzdy.

 

Originál ATE Bremssattel

Spoločnosť Continental rozšírila ponuku služieb a poskytla samostatným autodielňam prístup k náhradným dielom OEM určeným na opravy elektrických parkovacích bŕzd, ktoré sa štandardne používajú v mnohých vozidlách s veľkým objemom.

ATE Bremssattel Tornadorot

Spoločnosť Continental ponúka brzdový strmeň nielen v štandardnej kovovej verzii. Pre vozidlá s farebnými brzdovými strmeňmi je k dispozícii prevedenie v matnej čiernej, červenej Tornádo a ultramarínovej modrej.

Motorček ATE

S originálnou súčiastkou motorčeka ATE už autodielne nemusia vymieňať celú jednotku strmeňa, stačí jednoducho nahradiť poškodenú časť.