MOTUL SPECIFIC 2290 5W-30

MOTUL SPECIFIC 2290 5W-30

|

100% syntetický “palivo šetriaci” olej určený pre vozidlá PSA Groupe – Peugeot, Citroën, DS dostupný v Inter Cars

Vysoko výkonný 100 % syntetický motorový olej šetriaci palivo, špeciálne navrhnutý pre použitie vo všetkých vozidlách skupiny PSA (Peugeot, Citroën a DS), vybavených poslednou generáciou benzínových a dieselových motorov (HDI motory s alebo bez DPF), ktoré vyžadujú olej prijatý normou PSA B71 2290 a vyhovujú emisným normám Euro 4, Euro 5, alebo Euro 6. Vhodný aj v prípade, že sa vyžaduje olej šetriaci palivo „Fuel Economy“: Standard ACEA C2. Motorový olej spĺňa špecifikácie štandardu PSA B71 2290 pre PEUGEOT CITROËN DS AUTOMOBILES pre vozidlá skupiny PSA Group. Kompatibilný s katalyzátormi a filtrami pevných častíc (DPF)

 

Motory vyhovujúce emisným normám Euro 4, Euro 5 a Euro 6, sú vybavené citlivými systémami dodatočného spracovania výfukových plynov. Práve tu síra a fosfor narúša spoľahlivú funkciu katalyzátora, čo vedie k neefektívnej úprave výfukových plynov; sulfátový popol upcháva filter DPF, čo vedie k skráteniu regeneračného cyklu, rýchlemu starnutiu oleja, vyššej spotrebe paliva a strate výkonu motora.


PSA pre svoju normu B71 2290 vyžaduje, aby bol olej schopný znášať náročné tepelné požiadavky, spolu s kompatibilitou s modernými systémami PSA na dodatočné spracovanie. Štandard PSA B71 2290 je vhodný pre väčšinu benzínových motorov PSA a väčšinu dieselových motorov (vrátane verzií s DPF), okrem motorov „BlueHDi“ vybavených systémom SCR (v tomto prípade použitie MOTUL SPECIFIC 2312 0W-30). Benzínové motory s turbodúchadlom s priamym vstrekovaním majú v spaľovacích komorách určité riziko sporadických javov predčasného vznietenia. Tento typ sporadického abnormálneho spaľovania sa podobá kovovému hluku zo spaľovacích komôr a niekedy je spojený s krátkou stratou výkonu. Tento jav nazývaný LSPI pre predčasné zapálenie zmesi pri nízkych otáčkach alebo tiež klepanie, vytvára v spaľovacej komore veľmi vysoké tlaky, ktoré môžu viesť k poškodeniu piestov a nakoniec k zničeniu motora.


PSA vyvinula pre svoje motory s benzínovým motorom najnovšej generácie, ktoré sú vybavené priamymi vstrekovacími systémami a turbodúchadlami normu B71 2290 pre motorové oleje s cieľom zaručiť dokonalú integritu týchto benzínových motorov, ktoré sú vystavené riziku abnormálnych spaľovaní.


MOTUL SPECIFIC 2290 5W-30 spĺňa všetky tieto veľmi náročné požiadavky na výkon a životnosť stanovené skupinou PSA, vrátane a najmä normy PSA B71 2290 pre vozidlá PSA, táto požiadavka LSPI na dokonalú ochranu všetkých benzínových motorov s priamym vstrekovaním paliva a úplnú kompatibilitu s používaním biopalív, ako je napríklad bionafta, pri použití bionafty v zmiešavacom pomere do 10% (Biodiesel – B10).