NAJLEPŠIA ZNAČKA OLEJA NESIE MENO LIQUI MOLY

NAJLEPŠIA ZNAČKA OLEJA NESIE MENO LIQUI MOLY

|

Čitatelia štyroch časopisov o automobilizme vybrali ako víťaza značku LIQUI MOLY! V Nemecku bolo vyzvaných celkom 7,2 milióna čitateľov, aby zvolili najlepšiu značku oleja na trhu. V motoristických časopisoch Auto Bild, Auto Motor und Sport, Auto Zeitung a Motor Klassik boli odpovede vždy rovnaké: LIQUI MOLY. "Tento úplne jasný výsledok je zároveň vyznamenaním, ale aj záväzkom", hovorí Ernst Prost, konateľ spoločnosti, ktorá sa špecializuje na motorové oleje a aditíva.

Zistite viac...

Časopis Auto Bild zverejnil svoje výsledky dnes, ostatné magazíny o týždeň skôr. Auto Motor und Sport a Auto Zeitung vybrali za najlepšiu značku oleja LIQUI MOLY už ôsmy rok po sebe. U časopisov Auto Bild a Motor Klassik je to už siedmy rok. Napriek tomu sa tu nestretávame so žiadnym obvyklé prístupom ani ľahostajnosťou: "Vyhlasovanie výsledkov je pre nás vždy veľmi napínavé. Je to skoro ako pri udeľovaní Oskarov", hovorí Ernst Prost. "Pozitívny výsledok pri tomto hlasovaní je pre nás tak dôležitý, pretože je to úplne demokratické hlasovanie, ktoré predstavuje objektívny názor čitateľov."

Obchodu s motorovými olejmi dominujú predovšetkým veľké, globálne koncerny. A napriek tomu sa stredne veľkej spoločnosti z Nemecka podarilo, postaviť sa ako David proti Goliášovi, presadiť sa na globalizovanom trhu a získať spokojných zákazníkov. "Byť volený takmer jedno celé desaťročie za najlepšiu značku oleja, to nie je len tak samo sebou", myslí si Günter Hiermaier, vedúci oddelenia predaja pre tuzemský trh a Rakúsko. "Je to výsledok tvrdej práce všetkých našich 850 zamestnancov. Chceme ponúkať našim zákazníkom tie najlepšie výrobky a služby. "

K popularite spoločnosti LIQUI MOLY prispievajú okrem mnohých promo akcií, tiež rozsiahle aktivity v oblasti sponzoringu. Počas posledných mesiacov ste mali možnosť, vidieť našu značku na mnohých zimných športových podujatiach. "Aktuálne sa zúčastňujeme majstrovstiev sveta cestných motocyklov MotoGP a v máji nás môžete vidieť aj na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Dánsku", hovorí vedúci oddelenia marketingu Peter Baumann.

Povedomie o značke je úplne zásadné, ale zo všetkého najdôležitejšie sú vynikajúca kvalita a neustále inovácie. Preto investujeme každoročne milióny do výskumu a vývoja. V roku 2017 to bolo presne 5,3 miliónov EUR. "Sme v úzkom kontakte s najväčšími výrobcami automobilov po celom svete a ponúkame tak našim zákazníkom olej s príslušným odporúčaním", zdôrazňuje vedúci oddelenia vývoja David Kaiser. "Zákazník u nás nakúpi ako oleje pre svojho veterána, tak aj pre vozidlá, ktoré sú vybavené tými najmodernejšími motormi." Nezáleží na tom, o aké mazivo sa jedná, všetky sú podrobované veľmi náročným kontrolným procesom. "Tak môžeme zaručiť stále rovnako vysokú kvalitu našich výrobkov na tej najvyššej možnej úrovni." Odborníci sa venujú otázkam, ako budú vyzerať oleje budúcnosti a snažia sa, aby aj v budúcnosti patrili mazivá „Made in Germany“ a „Made by LIQUI MOLY“ medzi motoristami k tým najobľúbenejším a najlepším značkám v Nemecku.

O spoločnosti LIQUI MOLY

S viac ako 4000 druhmi tovarov ponúka spoločnosť LIQUI MOLY celosvetovo jedinečný sortiment automobilovej chémie: motorové oleje a aditíva, tuky a pasty, spreje a prípravky auto-kozmetiky, lepidlá a tesniace prostriedky. Spoločnosť bola založená v roku 1957 a od tejto doby prebieha vývoj a výroba výlučne v Nemecku. Tu je táto spoločnosť jednoznačnou jednotkou na trhu s aditívami a neustále získava ocenenia za najlepšiu značku oleja. Spoločnosť vedená Ernstom Prostom predáva svoje výrobky v 120 krajinách a v roku 2017 mala obrat 532 miliónov EUR.

S pozdravom.

JOZEF Rehák - konateľ LQM Slovakia, s.r.o.