Track Racing Quality (TRQ): Najnovšie brzdové doštičky TRW

Track Racing Quality (TRQ): Najnovšie brzdové doštičky TRW

|

Brzdové doštičky TRQ značky TRW kombinujú skutočnú pretekársku technológiu s typovým schválením

Nie každý fanúšik pretekárskych tratí má k dispozícii dodávku, ktorou môže dopraviť svoj stroj na trať. V skutočnosti väčšina jazdcov na športových motocykloch a supermotách cestuje na závodný tréning alebo dráhu po ceste. Aby ste sa vyhli výmene podložiek na motocykli počas cesty, TRW ich vybavilo cestným schválením. To znamená, že keď prídu na pretekársku dráhu, po krátkom brzdení sú pripravené na súťažné použitie.

Moderné športové bicykle alebo supermotá ponúkajú výkon motora aj vlastnosti podvozku, ktoré by ešte pred pár rokmi boli viac než dostatočné na použitie v pretekoch majstrovstiev sveta. Ale pokiaľ ide o brzdy, medzi výrobnou a pretekárskou technológiou vždy existovala medzera: Bez ohľadu na to, aké dobré sú výrobné doštičky, často po niekoľkých rýchlych kolách vykazujú vyblednutie a zvýšené opotrebovanie. Často sa objavuje aj túžba po kratších brzdných dráhach. Štandardné diely sú totiž zvyčajne optimalizované pre použitie na cestách.

Zmes TRQ však ponúka značkovú brzdovú doštičku TRW vyvinutú pre pretekársku dráhu, no vďaka skvelej ovládateľnosti ju možno použiť aj na ceste. Čo sa týka opotrebovania, to ju stavia vysoko nad zmes SRT (Sinter Road & Track), ktorá je stále dostupná a možno ju zaradiť do kategórie ciest. Pre maximálny výkon odporúčajú odborníci na brzdy TRW mierny zábeh na začiatku jazdy.

TRQ znamená Track Racing Quality; ilustruje skutočnú pretekársku kvalitu, ktorú dizajnéri zamýšľali. Vďaka vysokému, stabilnému koeficientu trenia a priamej odozve poskytuje sintrovaná podložka vynikajúci výkon na trati.

Inovatívny proces spekania nielenže robí výrobok mimoriadne odolným, ale tiež zabezpečuje, že opotrebenie podložky a kotúča je nižšie, ako je bežné v tejto kategórii; pomáha chrániť rozpočet vodiča aj životné prostredie. Systém hákov NRS – kde sú oceľové chrbtové dosky vybavené desiatkami profilovaných hákov – znamená, že chrbtová doska a podložka sú navzájom trvalo spojené. Veľkosť, orientácia a usporiadanie háčikov na nosnej doske sú presne prispôsobené gumovému materiálu. Spekaný materiál je pri výrobe trvalo ukotvený v háčikovom profile bez použitia lepidiel alebo iných spojovacích prostriedkov.

Doštičky TRQ od TRW sú dostupné pre viac ako 700 modelov motocyklov u špecializovaných predajcov motocyklov.